Bli Vertsfamilie web (2)
BLI VERTSFAMILIE

- bring another culture into your home

BLI VERTSFAMILIE

BLI VERTSFAMILIE MED GO! STUDY SCANDINAVIA!

FAMILIER I ALLE STØRRELSER KAN BLI VERTSFAMILIE

BLI KJENT MED EN ANNEN KULTUR I DITT EGET HJEM

FÅ ET NYTT VENNSKAP PÅ TVERS AV LANDEGRENSER

"Vi har fått et vennskap for livet! Det er så rart å tenke på at en fremmed ungdom flyttet inn i huset vårt i august. Nå som hjemreisen nærmer seg er det ikke en fremmed ungdom i huset vårt lenger, men en ekstra person i vår familie. Dette vil vi vil være resten av livet." - En glad vertsmor

bliv værtsfamilie

bli vertsfamilie for Elever fra hele verden!

Hos GO! Study Scandinavia kan dere bli vertsfamilie for elever fra land rundt om i hele verden. Hvilket land elevene kommer fra varierer fra år til år. Gå inn på elevprofil siden vår for å finne mer informasjon om de elevene som søker en vertsfamilie.

Elevenes utvekslingsopphold starter i august varer i 5 eller 10 måneder. De vil ankomme noen dager før skolestart i august og fullføre enten høst semesteret eller hele skoleåret.

Vårt tips til dere er at dere ikke tenker så mye på lengden av programmet, men fokuserer på å finne riktig elev som kan passe inn hjemme hos dere.

Det som står på ønskelisten til utvekslingselevene som velger Norge som sitt utvekslings land er å få oppleve den norske naturen, det norske språket, gå på en norsk videregående, spise tradisjonell norsk mat og bli kjent med vår helt vanlig hverdag.

De ønsker å oppleve selv, hvorfor Norge har rykte på seg for å være verdens beste land og bo i.

NYHET!

Hør våre elever fortelle om livet på utveksling i Norge:

VIL DU PRØVE Å VÆRE VERTSFAMILIE I EN KORTERE STUND FØRST?

 
Vi søker velkomst vertsfamilier som kan ta i mot en elev i opptil 3 måneder, mens vi søker etter en fast vertsfamilie i samme område. Høres dette interessant ut for deg og din familie? Ta kontakt med oss!
 

VERTSFAMILIE-HIGHLIGHTS

VERTSFAMILIEN VELGER SELV UTVEKSLINGSELEVEN

Det er dere som selv velger hvilken elev dere tror vil passe best inn i deres hjem. Dere kan allerede nå gå inn under elevprofiler og bli kjent med de elevene som leter etter en vertsfamilie. Når dere har startet godkjennelsesprosessen vil vi veilede dere til å finne riktig elev for dere. Vi tror at nøkkelen for et godt utvekslingsår ligger i å finne riktig match mellom vertsfamilien og eleven. Elevene vil ikke få noen informasjon om dere før plasseringen er ferdig godkjent. Det er det som er så spennende med å reise på utveksling. Elevene velger landet, men familie, skole og sted er en overraskelse!

TRANSPORT, SKOLEPLASS OG KONTAKTPERSON

Vi i GO! Study Scandinavia står for organiseringen av elevens flybilletter, studieplass og lokale kontaktperson i deres område. Hvis det mot forventning blir nødvendig å finne en ny vertsfamilie til eleven i løpet av året, er det også vi som ordner dette. Dere som vertsfamilie skal kun ha hus og hjerterom.

bliv værtsfamilie

FORBEREDELSE

Vi sørger for at dere får de beste redskaper med i bagasjen:
- Godkjennelsesprosess hvor vi besøker dere i deres hjem eller husbesøk gjennom videosamtale
- Informasjon og veiledning før eleven ankommer
- Et personlig ankomstmøte når eleven er ankommet
- En solid vertsfamiliehåndbok
- Oppfølging og veiledning fra en lokal kontaktperson under hele oppholdet

VARIGHET

Elevene kommer enten høstsemesteret august-desember, eller et helt skoleår som varer fra august til juni.

Hanna Sofia, tidligere vertsmor, forteller:

"Vi kaller det forlenget familie"

bliv værtsfamilie

Vi har alltid vært interessert i å bli kjent med nye mennesker, så da vi kom over muligheten for å bli vertsfamilie for en utvekslingsstudent, sa vi selvfølgelig ja. 

I årenes løp har vi nå vært vertsfamilie for 5 forskjellige elever fra land som Brasil, Thailand, Tyskland og Australia. Vi har alltid trivdes med liv og røre i huset og satt stor pris på å åpne hjemmet vårt, og å lære en ungdom fra en annen kultur, om norske tradisjoner og levemåte.

Man blir også kjent med deres levemåter og kultur noe som bringer mye latter i hjemmet over å se hvor forskjellig ting kan være. Små ting som matvaner, som å lage en norsk matpakke med brød og brunost.

For noen elever er det helt merkelig å spise så mye brød, da de for eksempel er vant til ris istedenfor. Det er en læringskurve både for vertsfamilien og eleven å skulle blande to kulturer under samme tak. 

Som vertsfamilie har vi lært veldig mye om oss selv, fått et stort internasjonalt nettverk med forlenget familie som vi kaller det, og fått vært med å forme en ung person i en av elevens viktigste opplevelser. Vi har i ettertid også reist til elevens familie på besøk og fått ta del i deres familie.

Kulturutveksling er så viktig fordi vi trenger som mennesker å kunne være med å skape trygge rammer for barna våre slik at verden kan bli et bedre sted for alle sammen. Jeg liker veldig godt det norske ordtaket: Der det er hjerterom skal det alltid finnes plass til deg.

bliv værtsfamilie

VÅRE UTVEKSLINGSSTUDENTER

Våre utvekslingselever kommer fra land i hele verden. Gå inn under elevprofiler å bli bedre kjent med de.

KONTAKT OSS