Om at være værtsfamilie
MERE INFORMATION
MERE INFORMATION

"Julen blev lidt mere hyggelig det år, Pitcha fra Thailand boede hos os. Det var hendes første og foreløbig eneste jul. Hun tog alle traditionerne med småkagebagning, konfekt, julekalender og juleklipperier til sig. Hun elskede hvert øjeblik af det og fortæller stadig begejstret om det" - Tidligere værtsmor

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvem kan blive værtsfamilie?

Alle kan blive værtsfamilie! Om du/I har børn, kæledyr, bor på landet eller i byen, er gamle eller unge betyder ikke noget. Bare I har tid, lyst og overskud til at invitere et nyt menneske ind i jeres liv.

HVAD forventes der af en værtsfamilie?

  • Det forventes, at I viser omsorg og engagement.
  • At I er villige til at åbne jeres hjem og hverdag for et ungt menneske.
  • At I har en seng til eleven.
  • At I sørger for kost og logi.

Kan vi blive værtsfamilie, selvom vores børn er flyttet hjemmefra/vi ikke har børn?

Ja, det kan I helt sikkert! Det vigtigste er, at familien vil åbne sit hjem, give omsorg og dele oplevelser og hverdag med en elev. Eleven får med tiden sit eget sociale netværk gennem skolen og fritidsaktiviteter, og derfor er det ikke afgørende, at I har hjemmeboende børn.

Vil I møde vores dejlige elever? Læs deres profiler, se deres film og lær dem bedre at kende! Måske en af dem passer ind i netop jeres familie? 

bliv værtsfamilie

Kan vi blive værtsfamilie, selvom vi bor på landet?

Ja, helt sikkert! Eleverne kommer til Danmark for at opleve hele landet. Det vigtigste er, at eleven skal have mulighed for at tage offentlig transport til og fra skole.

bliv værtsfamilie

Hvilken vejledning får man som værtsfamilie?

  • Værtsfamilier kan få fat i GO! Study Scandinavia 24/7 på vores nødtelefon.
  • Værtsfamiliehåndbogen er et super værktøj, som kan bruges både før og under elevens ophold.
  • En lokal kontaktperson er tilgængelig for både familien og eleven. Kontaktpersonen vil kunne vejlede, give råd og være mediator, hvis der skulle opstå misforståelser eller problemer undervejs.
  • GO! Study Scandinavia arrangerer en orientation camp i København, skoleplads m.m. til eleven.
  • Eleven er forsikret under deres ophold i Danmark.
  • Eleverne har selv lommepenge med til kollektiv transport, aktiviteter, biografture, tøj, personlig hygiejne osv.

Hvordan bliver vi godkendt?

Første skridt er at tage kontakt til os. Herefter skal I udfylde et ansøgningsskema. Vi godkender værtsfamilier, efter vi har været på hjemmebesøg hos jer og har modtaget rene straffeattester fra alle i husstanden, der er over 18 år.

"Vores Lokal Koordinator har været en super støtte for os gennem året. Det var rart at have en uvildig og erfaren voksen at vende tankerne med, når man havde brug for idéer til at få løst et problem eller bare lidt inspiration til at tage hul på en samtale." Værtsfar, 2020

bliv værtsfamilie

HVAD FÅR MAN UD AF AT VÆRE VÆRTSFAMILIE?

Det er imponerende, så hurtigt de unge kan lære det danske sprog, når vi fokuserer på det! "De første uger havde vi gule post-its overalt, og efterhånden som vores værtsdatter fra Rusland lærte ordene fjernede vi dem, og i december besluttede vi, at nu talte vi kun dansk sammen. Det gjorde vi resten af året." - Værtsfamor, 2020

Som værtsfamilie for en udvekslingsstudent i Danmark vil du og din familie få et ekstra familiemedlem med alt, hvad det nu indebærer. En værtsfamilie stiller både kost og logi til rådighed for eleven, men hjerterum er mindst ligeså vigtigt. 

Hvis du selv har børn, der overvejer at tage på udveksling til udlandet, er dette også en fantastisk mulighed for at se en udveksling ‘fra den anden side’ som værtsfamilie og dermed være bedre rustet til at træffe valg senere hen.

Udveksling handler om mennesker, der mødes på tværs af kultur, baggrunde, religion og mange andre områder. Derfor sørger vi også for, at både I og eleven får de bedste redskaber med i bagagen, og både jeres lokale kontaktperson og koordinator er altid klar med fuld støtte og vejledning gennem hele processen.

Drømmer jeres barn om at komme på udveksling? Få rabat på jeres udvekslingsophold hos vores søsterorganisationer Momento Education og GO! High School, hvis I selv er værtsfamilie.

I er altid velkomne til at ringe eller skrive til os, hvis I er nysgerrige efter at høre mere. Vi giver gerne en kop kaffe og en god snak, så I kan få svar på alle jeres spørgsmål.

KONTAKT OS