About us
MÖT VÅRT TEAM
MÖT VÅRT TEAM

Erfaren organisation
med starka värdegrunde

GO! Study Scandinavia har som huvuduppgift att facilitera utbytes- vistelser för utbytesstudenterna som kommer till Sverige för att gå i skola och för att bo tillsammans med en Svensk värdfamilj. Vårt mål är göra vårt yttersta för att skapa goda upplevelser hos både elever och värdfamiljer. 
 
GO! Study Scandinavia är ett systerbolag till GO! High School Education som erbjuder olika utbytesprogram av hög kvalitet till elever som önskar att åka på utbyte till ett annat land. Man kan säga att GO! High School jobbar med outbound programmen, alltså de elever som reser ut från Sverige, medan GO! Study Scandinavia jobbar med inbound, alltså de elever som reser till Sverige. 
 
Vår avdelning i Sverige är en självständig Svensk organisation som är knuten till vårt huvudkontor i Köpenhamn. Jacob Hansen som startade organisationen 2014 har jobbat med utbytesstudenter sedan 2004. 
Alla våra medarbetare hos både GO! High School och GO! Study Scandinavia har många års erfarenhet innom internationell utbildning. 
Vi har alltid en hög servicenivå för våra utbytesstudenter och värdfamiljer. 
 
Vi har en värdegrundsbaserad firmakultur där vi hela tiden jobbar mot att leverera hög kvalitet i alla våra beslut. Detta gäller i allra högsta grad när vi väljer samarbetspartners i utlandet, som vi ställer stora krav på, med tanke på kvalitet och etik.
 
Till sist så vill vi bara säga att om du har några frågor så är det bara att  kontakta oss. Vi är en öppen, ärlig och transparent organisation och vi försöker svara på alla frågor. Vi hoppas att vår långa erfarenhet innom utbytesbranchen gör dig trygg i ditt val att jobba med oss.   

Är du intresserad av att arbeta med internationellt utbyte?

Är du intresserad av att bli en värdfamilj eller arbeta med internationellt utbyte? Vi letar alltid efter bra människor och intresserade individer som vill arbeta som lokala kontaktpersoner för våra studenter runt om i Sverige. Du kommer att vara kontaktperson för både studenten och värdfamiljen samt följa dem under hela programmets varaktighet.

Kontakta oss för mer information om du är intresserad att jobba med
internationellt utbyte och vara en värdfamilj!

Vill du höra mer ?

Möt Mikael - INBOUND & VERTSFAMILIE MANAGER

Som inbound manager för GO! Study Scandinavias avdelning Sverige, så är det mitt ansvar att skapa trygga och professionella ramar för alla som är involverade i utbytesåret. Det gäller utbytesstudenter, värdfamiljer, värdskolor, samarbetspartners i utlandet samt elevens föräldrar. 
Det görs alltid en noggrann screening av elever och värdfamiljer innan de matchas med varandra. Det görs också en tät uppföljning under året för att säkerställa att eleven och familjen får ett bra år tillsammans. 
 
Jag har jobbat inom Hotell och Restaurangbranschen i stort sett hela mitt liv och det har satt stora spår i hur jag är som människa. Jag älskar att möta nya personligheter och har alltid varit intresserad av andra kulturer. Så för mig var det ett enkelt val att ta emot studenter när vi fick möjligheten första gången. I vår familj så har vi haft elever från Tyskland, Brasilien, Australien och Thailand. 
Detta har gett mig otroligt mycket och jag har lärt mig om hur andra kulturer fungerar samt att jag har fått vänner för livet i andra länder och världsdelar. 
 
Att jobba med utbytesstudenter är en livsstil där man försöker att få olika kulturer att jobba tillsammans och få en bättre förståelse för varandra. Jag tror att ökad förståelse för andra kulturer och livsstilar kommer att föra oss närmare varandra och göra planeten till en lite bättre plats att bo på. 

träffa vårt scandinavia team

Rikke 

Nordic Manager

bliv værtsfamilie

Rikke 

Nordic Manager

Jag är utbildad lärare med vidareutbildning i konflikthantering och medling. Jag har arbetat med utbyte sedan 2005 och älskar det eftersom det är så varierande och det finns alltid något att lära sig om andra kulturer. 

Jag är särskilt intresserad av att bygga upp starka inkommande program i Danmark som tar varmt hand om studenter och värdfamiljer, där vi kan lösa de utmaningar som ofta uppstår i ett utbytesteam. 

Jag tycker att utbyte har en enorm inlärningspotential som förälder, student, värdfamilj eller personal. Det ger så mycket träning i att kommunicera tydligt och försöka förstå varandra trots de skillnader och missförstånd som naturligt uppstår när man arbetar tillsammans över språk och kulturer.

 

Jacob 

Founder/manager

bliv værtsfamilie

Jacob 

Founder/manager

Jag har arbetat med internationell utbildning och internationellt utbyte sedan 2004, som avdelningschef i andra organisationer i Danmark och Tyskland. 

Jag har en kandidatexamen i kommunikation och har tidigare arbetat inom mediebranschen, men det var efter några års arbete med socialt utsatta ungdomar som jag började intressera mig för utbildning för ungdomar, inklusive möjligheten att studera utomlands. Jag blev sedan chef för internationella relationer på en organisation för utbildningsutbyte och upptäckte snart att jag kunde arbeta något som var meningsfullt. Jag tror att utbyten mellan olika kulturer bidrar till att göra världen till en lite bättre plats, samtidigt som unga människor får en fantastisk erfarenhet och ballast som de tar med sig genom hela livet.

Det betyder också mycket för mig att vi, förutom att hjälpa privilegierade nordiska studenter att få en utbildning runt om i världen, kan hjälpa dem som inte har någonting. Projektet DinNødhjælp ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Jag bodde i Afrika som barn och har rest dit flera gånger sedan dess.

Hanna Sofia

Inbound Manager – Norge 

bliv værtsfamilie

Hanna Sofia 

Inbound Manager – Norge

Som Inbound Manager i Norge är det mitt ansvar att skapa en säker och professionell miljö för alla parter som deltar i utbytesåret. Detta görs genom en grundlig screening av studenter och värdfamiljer innan partnerna matchas med varandra och genom noggrann uppföljning under året för att se till att alla parter får ett bra år tillsammans.

Jag har arbetat inom utbytesbranschen sedan 2012 och har varit värdfamilj för fem utbytesstudenter. Genom erfarenheten att dela mitt hem och mina traditioner med utbytesstudenterna har jag haft möjlighet att lära känna länder och kulturer som jag inte kände till tidigare. Det är hjärtevärmande att kunna etablera livslånga relationer med nya människor, samt att hjälpa dem att uppleva Norge när det är som bäst.

Att arbeta med utbytesprogram är ett sätt att leva, där man vill och hoppas på att föra kulturer närmare varandra. Jag tror på att skapa en bättre värld genom att föra samman hjärtan och leenden. Åtminstone nu när världen är mycket mer globaliserad och gränserna blir allt mer avlägsna.

Nicole 

Marketing Manager

Nicole 

Marketing Manager

Chanda 

Inbound Student Coordinator

Chanda 

Inbound Student Coordinator

KONTAKTA OSS