Vores elever
MØT ELEVENE
MØT ELEVENE

ELEVER PÅ VEI TIL NORGE

marvin, 15 år, tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Marvin bor i en stor by i Tyskland sammen med sin mor og lillebror på 12 år. Han har et nært forhold til de og setter mest pris på å spise middag sammen hver dag.

TYPE: Han har spilt fotball siden han var 7 år gammel. På skolen liker han best fagene geografi, historie og sport.

INTERESSER: Hans største interesser er å spille fotball, lese bøker, matlaging, gaming og stå på langrenn ski. 

MOTIVASJON: Gå på en moderne skole, å oppleve kult vær samt se lite bebygde steder.

ØNSKER: Han ønsker å spille fotball, møte nye venner, se en fjord, gå fotturer, stå på ski og besøke nasjonal museet.

PROGRAM: 10 måneder (aug 2023-juni 2024)

Lisa, 15 år, Frankrike​

Flag_of_France_(lighter_variant).svg

BAKGRUNN: Lisa bor sammen med sine foreldre og bror på 12 år i Vest Frankrike. Hun har en tett relasjon med sin familie, og sammen har de en katt.

TYPE: Hun er litt sjenert i starten når hun omgås nye mennesker, men åpner seg fort opp, og beskrives som en glad jente som er lett å snakke med. Hun liker å ha gode nære venner, istedenfor store sosiale vennegrupper.

INTERESSER: Lisa liker veldig godt å gjøre hobby-ting etter skolen, gjerne å lage små gaver til venner og familie. Hun liker å skrive fortellinger, tegne og høre på musikk når hun går fotturer ute i naturen. 

MOTIVASJON: Hun vil reise på utveksling fordi hun vil lære seg et nytt språk, bli kjent med en ny kultur og se nye landskap. Hun har bodd i Hellas i 4 år og kan vise sin vertsfamilie både fransk og gresk kultur.

ØNSKER: Lisa ønsker å få muligheten til å stå på ski, og å se vakker naturlandskap

PROGRAM: 10 måneder (aug 2023-juni 2024)

Lea-Marie, 16 år, Tyskland​

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Lea-Marie bor sammen med sine foreldre og bestefar i en by i sydvestlige Tyskland. Sammen har de en hund som heter Elli.

TYPE: Hun beskrives som en omsorgsfull, hjelpsom og selvstendig jente. Hun gikk over til vegetarkost for litt over et år siden, og hun forteller at hun kan selv lage sine vegetar retter, og kan helt fint bo med en kjøttetende familie.

INTERESSER: Fritiden liker hun å bruke på Ju-Jutsu, spille fløyte og hesteridning. Hun liker også veldig godt å lage mat, lese bøker, gå fotturer i naturen og å spille volleyball. 

MOTIVASJON: Hun ønsker å lære seg norsk, og har allerede startet et nett kurs i norsk. Hun håper å lære seg norske oppskrifter hun kan ta med seg hjem å vise sin familie i Tyskland. 

ØNSKER: Hun kan godt tenke seg å fortsette med en kampsport eller volleyball mens hun er på utveksling i Norge. 

PROGRAM: 10 måneder (aug 2023-juni 2024)

Sebastian, 15 år, Tyskland​

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Sebastian bor sammen med sine foreldre og to brødre på 9 og 12 år i en storby i Tyskland.

TYPE: Han beskrives som åpenhjertig, selvstendig og hjelpsom. 

INTERESSER:  Hans liker å spille badminton, spille piano, spille sjakk, basketball og å trene på treningsstudio. På fritiden liker han å være med venner, og da pleier de å gå på kino, eller møtes hjemme for å se en film sammen.

MOTIVASJON: Sebastian ønsker å lære seg norsk og har allerede startet norskkurs.

ØNSKER: Han har vært i Norge flere ganger, og ønsker nå å bli bedre kjent med norsk kultur og å lære seg språket. 

PROGRAM: 5 måneder (aug-des 2023)

Rebecca, 16 år, Tyskland​

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Rebecca bor sammen med sine foreldre og en storebror på 17 år og 3 katter i regionen Bayern.  Hun har en storebror til på 28 år som har flyttet ut.

TYPE: Hun er en åpen, omsorgsfull jente med god humor som liker å være med vennene sine på fritiden, eller bake og lage mat hjemme. Hun er vegetarianer, men kan også spise fisk.  

INTERESSER: Rebecca liker å ri på hest, synge, lage mat, gå på kino eller se en film hjemme, og å gå å bowle. 

MOTIVASJON: Hun ønsker å reise til Norge for å se vakker naturlandskap, bli kjent med norsk kultur og lære om norske tradisjoner. 

ØNSKER: Rebecca kan godt tenke seg å synge i et kor mens hun er i Norge og kanskje lære å spille et instrument.

PROGRAM:  10 måneder (aug 2023-juni 2024)

Anna, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Anna bor sammen med sine foreldre, storesøster på 18 år, og katten Betty i regionen Bayern.

TYPE:  Anna er en aktiv, musikalsk, og omsorgsfull jente. Hun kommer fra en familie som liker å sykle, står på ski, gå fotturer og synge og spille instrumenter sammen. Hun er vegetarianer, og lager egne vegetar retter, evt. spiser samme middag som familien uten kjøttet/fisken.

INTERESSER:  Hun spiller tennis en gang i uken, går på speideren, og spiller saxofon. Hennes familie er musikalsk og de spiller alle sammen et instrument, også ofte sammen. Hun har vært på speider camp i Danmark hvor de padlet kano og gikk lange fotturer, og i Sverige i et naturreservat. Hun liker også å bake, og å lære å lage mat hjemme. 

MOTIVASJON: Anna ønsker å oppleve livet i en ny familie, bli bedre kjent med norsk kultur, språk og å prøve ut nye ting litt utenfor komfort sonen. 

ØNSKER: Hun er kristen og håper å finne en kirkegruppe i Norge hun kan være med i.

PROGRAM: 10 måneder (aug 2023-juni 2024)

Nika, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Nika kommer fra en stor by midt i Tyskland, hvor hun bor sammen med sine foreldre og to katter.

TYPE:  Foreldrene omtaler henne som selvstendig, vennlig og til å stole på, men kan være reservert i større grupper. Hun har vært vegetarianer siden hun var 5 år gammel og vil fortsette samme kost i Norge.

INTERESSER:  Nikas største interesser er å høre på musikk, spille volleyball, spille trommer, gå fotturer, og å lage mat hjemme. Hun har en stor interesse for fotografering, og vil veldig gjerne dyrke den interessen i Norge gjennom en foto klubb.

MOTIVASJON: Nika ønsker å oppleve en ny kultur, se den vakre norske naturen og å få nye venner. 

ØNSKER: Hun kan tenke seg å være med på et volleyball lag, eller et korps mens hun er i Norge.

PROGRAM: 5 måneder (aug-des 2023)

Lucrezia, 16 år, Italia

it.png

BAKGRUNN: Lucrezia bor sammen med sine foreldre og storesøster på 19 år på den italienske øya Sicilia.

TYPE:  Foreldrene omtaler henne som en utadvent, smilende og glad jente som er ryddig og strukturert. Hun har en stor familie, og liker liv og røre rundt seg. 

INTERESSER:  Lucrezia største interesser er å stå på langrenn, snowboard, gå fotturer lage mat og å stå på skøyter. På fritiden går hun på super jump å hopper på trampoline to ganger i uken. Hun er også musikkglad og har spilt fiolin de siste 3 årene. 

MOTIVASJON: Hun har valgt å reise på utveksling for å bli mer selvstendig, og å få oppleve en ny hverdag. Hun håper å kunne vise sin italienske kultur til sin vertsfamilie, og lage deilige italienske retter som takk for å være vertsfamilie.

ØNSKER: Hun håper å få prøve og lære vinteraktiviteter som å stå på ski, snowboard eller skøyter. 

PROGRAM:  5 måneder (aug-des 2023)

 

Caecilia, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUNN: Caecilia bor sammen med sin mor og søster på 17 år, i en by i Sydvestlige Tyskland. Hun har en søster på 21 som studerer på universitetet i en annen by.

TYPE:  Hun er familiekjær,  aktiv, og sosial jente som liker å oppleve nye ting.

INTERESSER:  Hennes største interesser er  tegne & male, gå på kino eller se en film hjemme, lese, og svømme. Hun har gått på turn i 8 år og er ei aktiv jente.

MOTIVASJON: Hun ønsker å oppleve forskjellen mellom tysk og nordisk familieliv. Hun gleder seg også til å lære nytt språk, nye tradisjoner og lage vennskapsbånd.

ØNSKER: Caecilia vil gjerne fortsette med turn mens hun er i Norge.

PROGRAM: 5 måneder (aug-des 2023)

Fant dere ikke den elev profilen dere søkte? La oss ta en prat om deres ønsker og interesser, så kontakter vi dere, når vi mottar en søknad som vi tror vil passe godt inn hos dere.

FLERE ELEVER PÅ VEI!​

Hos GO! Study Scandinavia mener vi, at matchingen mellom elev og familie er veldig viktig. Dere vet best hvem som passer inn i deres familie, og derfor er det også vertsfamilien som velger eleven. 

Fant dere ikke den elev profilen dere søkte? La oss ta en prat om deres ønsker og interesser, så kontakter vi dere, når vi mottar en søknad som vi tror vil passe godt inn hos dere.

HAR DU OG DIN FAMILIE LYST TIL Å VÆRE VERTSFAMILIE FOR EN KORTERE PERIODE?

 
Vi søker vertsfamilier som kan motta elever i opptil tre måneder, mens vi søker en fast vertsfamilie i samme område. Interessert? Da kan du gjerne kontakte oss!

KONTAKT OS