Vores elever
STUDENTER
STUDENTER

STUDENTER PÅ VÄG TILL SVERIGE​

Amon, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Amon Tyskland
BAKGRUND: Amon bor tillsammans med sin mamma, styvfar och sin lillebror i Hamburg. Han är ofta på besök hos sin pappa och sina två andra bröder.
 
TYP: Som person är Amon nyfiken, balanserad, vänlig och pålitlig och mogen för sin ålder. 
 
INTRESSEN: Amon är atletisk och gillar att träna. Han spelar handboll och går på gymmet regelbundet. Han är även intresserad av konst och arkitektur och gillar att utforska äldre delar av städer för att studera arkitekturen. 
 
MOTIVATION: Han vill komma till Sverige för lära känna vår kultur bättre och få en god inblick i det svenska livet. 
 
ÖVRIGT: Amons familj har en stuga i de värmländska skogarna och de är ofta där på lov och somrarna. Just därför då har han ett önskemål om att hamna i en stad i Sverige då han redan känner till landsbygden 
 
ANKOMST: Amon kommer nu i augusti och skall vara i Sverige fram till tills skolavslutningen i juni 2025

Alice, 17 år, Italien

Italien

BAKGRUND: Alice bor i Lombardia regionen i norra Italien tillsammans med sina föräldrar, sin storasyster, samt katterna Milla och Tuna. 

TYP: Alice kan verka ganska blyg i starten men kommer upp sig när hon blir varm i kläderna. Hon beskriver sig själv som en liten smula introvert men att hon trivs bra i sociala sammansättningar och gillar att möta nya människor. Hon beskrivs för övrigt som snäll, envis, seriös, nyfiken och mogen för sin ålder. 
 
INTRESSEN: Alice gillar att läsa, framförallt skönlitteratur och hennes favoritförfattare är Tolkien. Hela hennes familj är musikaliska och hon spelar själv klarinett. Hon gillar även att vandra runt i naturen, resa  och lyssna på musik. 
 
MOTIVATION: Alice vill komma till Sverige för att hon vill testa det svenska skolsystemet som hon har hört så mycket bra om. Dessutom så har hon varit i Sverige tidigare och hon gillar verkligen vårt sätt att leva och vår vackra natur.
 
ÖVRIGT: Alice är vegetarian
 
ANKOMST: Hon kommer i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram till skolavslutnigen i juni 2025. 

Laura, 17 år, Tyskland

Germany Tyskland
Laura Tyskland
BAKGRUND: Laura bor tillsammans med sina föräldrar, sina 2 yngre syskon på 14 och 7, sina morföräldrar och sin katt i nordvästra Tyskland. 
 
TYP: Hon är lugn av naturen, utan att vara blyg och kan till tider vara envis när det gäller att komma i mål. Hon är öppensinnad och nyfiken och tar gärna en ledarroll om det krävs. 
 
INTRESSEN: På fritiden spelar hon volleyboll, läser, skriver historier och dikter. Hon gillar även att stå på scen, gå på museum och sjunga.
 
MOTIVATION: Laura vill komma till Sverige för att ta del av vår kultur, skola, och traditioner. Hon vill även sätta sig in i hur samhället fungerar och så klart lära sig svenska. 
 
ÖVRIGT: Hennes favoritämnen i skolan är samhäll, historia, biologi och språk, och hon läser nu engelska, spanska och ryska i skolan. 
 
ANKOMST: Laura kommer till skolstart i augusti och skall vara i sverige helt fram tills skolsavslutningen i juni 2025.

Anton, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Anton Tyskland
BAKGRUND: Anton bor tillsammans med sina föräldrar i området runt Hannover i Tyskland. Han har två äldre syskon som har flyttat ut. 
 
TYP: Anton beskrivs som vänlig, respektfull, social, humoristisk och ambitiös. 
 
INTRESSEN: Anton är en riktig sportfåne och han spelar handboll, åker snowboard, håller på med martial arts samt tränar på gym. När han har lite tid över så gillar han även att spela playstation. 
 
MOTIVATION: Han vill komma till Sverige för att utforska den svenska livsstilen och lära sig språket. 
 
ÖVRIGT: Anton är väldigt barnvänlig och duktig med att hantera barn. 
 
ANKOMST: Han kommer till skolstart i augusti och skall vara här fram till skolavslutningen i juni 2025.
 

Anna, 17 år, Italien

Italien
Anna Italien
BAKGRUND: Anna bor på Adriakusten i närheten av San Marina tillsammans med sin mamma och hennes sambo samt sin storasyster. 
 
TYP: Anna beskrivs som en envis, anpassningsbar, lösningsorienterad och pålitlig ung tjej som har ordning i sysakerna. Hon kan till tider verka lite blyg och tillbakadragen men å andra sidan så är hon full av ironi och skojigheter. 
 
INTRESSEN: Anna gillar vinter och snö och åker gärna skidor. Hon är även en ivrig hästtjej som rider flera gånger i veckan. Böcker, film och musik är även det stora intressen.
 
MOTIVATION: Anna har alltid varit förtjust i det Nordiska länderna och hon har alltid drömt om att komma hit, dessutom så är hon över medels förtjust i vintern 
 
ÖVRIGT: Annas favoritämnen i skolan är konst, engelska och filosofi 
 
ANKOMST: Anna kommer till skolstart i augusti, och skall vara i Sverige hela höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader) 

Emil T, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Emil Theodor Tyskalnd
BAKGRUND: Emil kommer från Nordrhein-Westfalen och bor med sine foreldrar. Han har en äldre bror på 21 år som har flyttat ut.  
 
TYP: Han är en öppen person som jobbar med att prova nya saker utanför sin komfortzon, som att lära sig olika vinteraktiviteter. Han gillar att pressa sig själv och valde sin arbetsvecka i skolan i norra Finland till två veckor!
 
INTRESSE: Han gillar att utforska historiska och politiska ämnen med sin familj och att brainstorma idéer. Efter skolan gillar han att spela tv-spel, laga mat eller baka. I skolan gillar han ämnena geografi, historia, engelska och biologi.
 
MOTIVATION: Han har valt Sverige för att han hoppas kunna bo på landsbygden så att han kan uppleva naturen på landet, och kanske se älgar och andra nordiska djur. Om han får möjlighet att se norrsken är det ett stort plus!
 
ÖVRIGT: Han har studerat svenska i två år.
 
ANKOMST: Emil kommer till skolstart i augusti och skall vara här höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader).

Mats, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Mats Tyskland

BAKGRUND: Mats bor tillsammans med sina föräldrar, sin lillebror och hund i utkanten av Dusseldorf i västra Tyskland.

TYP: Mats är den sportiga typen och han har spelat i samma fotbollslag i 9 år. Som person går han för att vara både självständig, hjälpsam och pålitlig. 
 
INTRESSEN: Hans största intresse är så klart fotboll, och då både att spela och att åka till stadion tillsammans med sin pappa för att se sitt favoritlag spela. Han gillar även att umgås med sina kamrater, spela playstation, se på hockey, gå på bio och spela lite basket. 
 
MOTIVATION: Mats vill komma till Sverige för att få en bättre inblick i det svenska livet och testa det svenska skolsystemet. Mats mamma är svensk och på loven brukar han vara i Sverige på besök hos mormor.
 
ÖVRIGT: När Mats var liten så kallade han sig för  “Ich bin ganz deutsch aber halb schwedisch.”
Vilket betyder: “Jag är hel tysk, men halvsvensk”  Mats talar även ganska bra svenska, även om ordförrådet inte är det bästa än så länge.  
 
ANKOMST: Mats kommer i augusti och skall bara var här för höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader) 

Agata, 16 år, Italien

Italien
Agata Italien
BAKGRUND: Agata bor tillsammans med sina föräldrar, lillebror och 2 hundar i norra Italien. 
 
TYP: Som person beskrivs Agata social, osjälvisk, generös, öppenhjärtig, självständig och mogen för sin ålder. Hon kan också vara lite blyg i nya situationer. 
 
INTRESSEN: På fritiden spelar hon handboll 4 gånger i veckan. Hon är ett stort fan av fjäll, vare sig det är sommar eller vinter, och hon åker till stugan i Alperna så ofta hon kan för att åka slalom eller att vandra. När hon inte är upptagen av sport så gillar hon att umgås med sina vänner. 
 
MOTIVATION: Hon vill komma till Sverige för att hon är så förtjust i vår fina natur. Agata gillar verkligen snö och kallt väder och hon kan inte vänta på att få börja studera och utforska det svenska skolsystemet. 
 
ÖVRIGT: Favoritämnen i Skolan är Engelska, sociologi och litteratur 
 
ANKOMST: Agata kommer i augusti och skall läsa höstterminen i Sverige och reser således hem till nyår (5 månader). 
 

Träffa studenterna

Hittade du inte student profilen du letade efter? Misströsta inte! Vi får kontinuerligt ansökningar från studenter som vill göra utbyte till Sverige. Anmäl ditt intressse, så kontaktar vi dig.

Kan ni inte hitta den profil ni söker? Oroa er inte! Vi har fler elever än de ni ser här på sidan och vi tar också emot ansökningar från nya elever löpande. Kontakta oss och lär er mer om eleverna.

FLER ELEVER PÅ VÄG

På GO! Study Scandinavia tror vi att matchningen mellan elev och familj är mycket viktig. Ni vet bäst vem som passar in i er familj och därför är det också värdfamiljen som väljer eleven.

Kan ni inte hitta den profil ni söker? Oroa er inte! Vi har fler elever än de ni ser här på sidan och vi tar också emot ansökningar från nya elever löpande.

Låt oss prata om era önskemål och så kontaktar vi er med en profil som passar just er.

Om ni hittar en elev som ni vill höra mer om, kontakta oss så kan vi skicka hela elevens ansökan till er.

HAR DU OCH DIN FAMILJ VILL ATT VARA VÄRDFAMILJ FÖR EN KORTERAD PERIOD?

Vi söker värdfamiljer som kan ta emot elever under upp till tre månader medan vi söker en fast värdfamilj i samma område. Intresserade? Tveka inte att kontakta oss!

KONTAKTA OSS