Vores elever
STUDENTER
STUDENTER

STUDENTER PÅ VÄG TILL SVERIGE​

Theo, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Theo Tyskland
BAKGRUND: Theo bor i Hamburg i Tyskland tillsammans med sina föräldrar och storasyster. 
 
TYP: Theo är den vänliga och stabila typen som är både respektfull, hjälpsam och ansvarsfull. Han är nyfiken av naturen, men kan vara lite blyg i större grupper.
 
INTRESSEN: Theo är en aktiv ung man som har spelat fotboll i många år, men numera ägnar sig åt basket tillsammans med sina vänner. Han gillar även att gamea, framförallt FIFA och GTA. Theo är även väldigt intresserad av arkitektur och design och han sätter otroligt stor pris på god mat.
 
MOTIVATION: Theo önskar att komma till Sverige för att han verkligen gillar landskapet. Han vill lära sig mer om den svenska kulturen och språket. 
 
ÖVRIGT: Theos familj har en stuga i det småländska skogarna som dem besöker så ofta de kan
 
ANKOMST:  Han kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram till skolavslutningen i juni 2025.

Natnarut, 15 år, Thailand

thailand flag

BAKGRUND: Natnarut eller “Peem” som är hans smeknamn bor i Bangkok tillsammans med sina föräldrar. 

TYP: Han går för att vara entusiastisk, nyfiken, passionerad och villig att lära sig nya saker. Han beskriver sig själv som vänlig och social men att han till tider kan vara lite blyg. 
 
INTRESSEN: Natnarut gillar verkligen att se på sport, framförallt fotboll och Formula 1. Han är även ett stort fan av brädspel och han har för ett år sedan börjat spela piano. 
 
MOTIVATION: Natnarut vill komma till Sverige för att uppleva kulturen, det dagliga livet samt för att utforska vårt skolsystem. Han gillar även europeisk mat och svenska köttbullar är bland det bästa han vet. 
 
ÖVRIGT: “Peem” är en straight A student med enbart högsta betyg i alla ämnen, och han har bestämt sig för att han ska bli ingenjör. 
 
ANKOMST: Han kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram till skolavslutningen i juni 2025. 

Mieke, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
BAKGRUND: Mieke bor i Hamburg området i norra Tyskland tillsammans med sina föräldrar, sin tvillingsyster samt familjens tre hundar. Familjen inkluderar även två äldre syskon som har flyttat ut. 
 
TYP: Mieke kan uppfattas som reserverad och lite blyg i starten, men så fort hon blir varm så sprudlar det. Hon beskrivs som tävlingsinriktad, pålitlig, punktlig, vänlig, nyfiken och målmedveten. 
 
INTRESSEN: Mikekes största intresse är ishockey och hon hoppas att hon får möjligheten att fortsätta med det i Sverige. Hon gillar även att åka längdskidor samt frivillighetsarbete. 
 
MOTIVATION: Mieke vill komma till Sverige för att lära sig mer om vår kultur och det svenska livet. Hon gillar även klimatet och ser fram emot att få utforska vår vackra natur samt att lära sig språket. 
 
ÖVRIGT: Mieke är vegetarian 
 
ANKOMST: Hon kommer i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram till skolavslutnigen i juni 2025.

Alice, 17 år, Italien

Italien

BAKGRUND: Alice bor i Lombardia regionen i norra Italien tillsammans med sina föräldrar, sin storasyster, samt katterna Milla och Tuna. 

TYP: Alice kan verka ganska blyg i starten men kommer upp sig när hon blir varm i kläderna. Hon beskriver sig själv som en liten smula introvert men att hon trivs bra i sociala sammansättningar och gillar att möta nya människor. Hon beskrivs för övrigt som snäll, envis, seriös, nyfiken och mogen för sin ålder. 
 
INTRESSEN: Alice gillar att läsa, framförallt skönlitteratur och hennes favoritförfattare är Tolkien. Hela hennes familj är musikaliska och hon spelar själv klarinett. Hon gillar även att vandra runt i naturen, resa  och lyssna på musik. 
 
MOTIVATION: Alice vill komma till Sverige för att hon vill testa det svenska skolsystemet som hon har hört så mycket bra om. Dessutom så har hon varit i Sverige tidigare och hon gillar verkligen vårt sätt att leva och vår vackra natur.
 
ÖVRIGT: Alice är vegetarian
 
ANKOMST: Hon kommer i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram till skolavslutnigen i juni 2025. 

Lotta, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Lotta från Tyskland
BAKGRUND: Lotta bor tillsammans med sina föräldrar och två yngre syskon i mellersta Tyskland.
 
TYP: Lotta beskrivs av sina vänner och föräldrar som en ambitiös, uthållig, lekfull, självsäker, pratsam och öppenhjärtig ung tjej som vet vad hon vill . 
 
INTRESSEN: Hon är en hästtjej och rider flera gånger i veckan. Bakning är ett annat intresse och hon övar nu på att baka kanelbullar med blandat resultat. Utöver det så håller hon på med akvarellmålning och umgås med sina vänner. 
 
MOTIVATION: Efter att ha varit i Sverige en sommar på semester så fick hon rejält smaken på vårt land och det svenska språket. Hon vill ta del av vårt dagliga liv och lära sig mer om vår kultur. 
 
ÖVRIGT: Lotta är intresserad av språk och journalism och hoppas kunna studera det i framtiden.  
 
ANKOMST: Lotta kommer till skolstart i augusti och ska läsa höstterminen här, och reser således hem till nyår (5 månader).

Laura, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Laura Tyskland

BAKGRUND: Laura bor i en liten stad rätt söder om Hannover, tillsamman med sina föräldrar, lillebror samt golden retrievern “Socke”. 

TYP: Hon är den sportiga typen och beskrivs som vänlig, rolig, hjälpsam och ansvarsfull. Hon är duktig på att kommunicera och gillar att prata med nya människor. 
 
INTRESSEN: Sport av alla slag, men framförallt handboll, som är hennes stora passion. Hon är även med i den lokala ungdomsbrandkåren.
 
MOTIVATION: Laura har drömt om att dra på utbyte till Sverige i flera år, och hon ser fram emot att få utforska vår vackra natur med alla skogar och sjöar. Hon ser även fram emot att få testa på det svenska skolsystemet samt att få lära sig svenska. 
 
ÖVRIGT: Laura hoppas att hon får chansen att spela handboll under sitt utbytesår. 
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara här fram tills skolavslutningen i juni 2025. 

Wish, 16 år, Thailand

thailand flag
Wish Thailand
BAKGRUND: Wish, eller Proton som han kallas, bor i Bangkok tillsammans med sina föräldrar.
 
TYP: Wish beskrivs av sina vänner och sin familj som en ansvarsfull, förståelsefull, sansad, positiv och nyfiken ungdom som har en aptit på att lära sig mer om livet. 
 
INTRESSEN: Hans största intresse är data och gaming, men han gillar även att se på fotboll, spela brädspel, segla, läsa samt att spela schack. 
 
MOTIVATION: Han vill komma till Sverige för att han är intresserad av vår historia, framförallt vikingarna och Sveriges roll genom världshistorien. 
 
ÖVRIGT: Han har bestämt sig för en karriär inom data och datavetenskap. 
 
ANKOMST: Wish kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara här tills skolavslutningen i juni 2025.

Federica, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Federica Tyskland
BAKGRUND: Federica bor i Sachsen i Tyskland tillsammans med sina föräldrar. 
 
TYP: Hon kan verka lite blyg i starten, men det brukar gå över när hon har blivit lite varm i kläderna. Av sina vänner beskrivs hon som en äventyrare och lite tokig på ett bra sätt. 
 
INTRESSEN: Federica spelar handboll och hoppas på att hon kan fortsätta med det i Sverige. Hon har börjat lära sig skateboard men gillar även lugna aktiviteter som att läsa, teckna, fotografera och umgås med sina vänner. Språk är även det ett stort intresse och hon håller nu på att lära sig svenska, engelska, grekiska, spanska och italienska.  
 
MOTIVATION: Federica vill huvudsakligen komma till Sverige för att lära sig Svenska, men även för att utforska vår natur, våra städer samt för att skaffa sig nya erfarenheter och vänner. 
 
ÖVRIGT: Hennes favoritämnen i skolan är fysik, matematik, historia och språk. Hon siktar på att bli fysiker och vill gärna läsa fysik under sitt utbytesår. 
 
ANKOMST: Federica Kommer i augusti 2024 och skall var här fram till skolavslutningen i juni 2025. 

Vroni, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Vroni Tyskland

BAKGRUND: Vroni bor i Thüringen i mellersta Tyskland tillsammans med sina föräldrar, lillebror och storebror. 

TYP: Vroni beskrivs som organiserad, strukturerad, målmedveten, vänlig, öppensinnad, humoristisk och empatisk. I nya situationer så brukar hon ta en observerande roll innan hon blir varm i kläderna. 
 
INTRESSEN: Hon gillar att vandra i naturen, lyssna på musik, pyssla, handarbeten och matlagning. Hon är engagerad i skolrådet och tillbringar många kvällar på skolan för att studera, förbereda presentationer samt att skriva uppsatser. 
 
MOTIVATION: Vroni har varit på semester i Sverige flera gånger och ser verkligen fram emot att få utforska mer av den svenska landsbygden och naturen. 
 
ÖVRIGT: Hon är väldigt duktig i skolan och hennes favoritämnen är: Tyska, Geografi och Historia
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram tills skolavslutningen i juni 2025.

Cecilie, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Cecilie Tyskland
BAKGRUND: Cecilie bor i en liten stad utanför Munchen tillsammans med sina föräldrar och sin storasyster.
 
TYP: Cecilie beskrivs som en humoristisk, vänlig, intelligent, social, tålmodig och ambitiös ung tjej som även har ett öppet sinne. 
 
INTRESSEN: Hon är sporty och gillar allt som har med vatten att göra, och hon har vindsurfat sedan hon var 8 år gammal. Hennes favoritsport är dock konståkning och hon hoppas på att det finns möjligheter att fortsätta med det i Sverige. Hon gillar även lugna aktiviteter såsom att sy, virka och lyssna på musik. 
 
MOTIVATION: Cecilie vill komma till Sverige för att hon vill utforska vårt land och lära sig mer om vår kultur och vår livsstil. Hon vill även testa på det svenska skolsystemet, lära sig svenska och utveckla sig som person. 
 
ÖVRIGT: Cecilie är riktigt duktig i skolan och hennes favoritämnen är: Matematik, fysik, kemi och språk. 
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i augusti, och skall vara i Sverige fram till skolavslutningen i juni 2025.

Rose, 16 år, Frankrike

Frankrig
Rose Frankrike
BAKGRUND: Rose kommer från en liten stad i östra Frankrike i närheten av Lyon där hon bor tillsammans med sina föräldrar och sin lillasyster. 
 
TYP: Hon är en social och pratsam person som gillar att möta nya människor. Hon beskrivs som vänlig, öppensinnad, motiverad och anpassningsbar. 
 
INTRESSEN: Rose spelar fiol och tränar cirkuskonster (aerial silks). På sommaren så surfar hon, och på vintern så åker hon skidor i Alperna. Hon gillar även att baka, se på filmer och läsa. 
 
MOTIVATION: Hon vill komma till Sverige för att ta del av den svenska kulturen tillsammans med en svensk familj och hoppas på att få skapa ett vänskapsband som räcker livet ut. 
 
ÖVRIGT: Rose är överlag väldigt duktig i skolan och har således väldigt bra betyg. Hon hoppas också att hon skall få chansen att spela fiol i skolorkestern. 
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i augusti och skall vara i Sverige fram till skolavlsutningen i juni 2025.

Linn, 15 år, Tyskland

Germany Tyskland
Linn Tyskland

BAKGRUND: Linn, 15 år, från Tyskland bor tillsammans med sina föräldrar och lillasyster på 12 år i Heidelberg. 

TYP: Linn är den sportiga typen och hon är en målmedveten tjej, som när han först har bestämt sig för något, så genomför hon det. Linn är även omtänksam, flexibel och anpassningsbar. 
 

INTRESSEN: Linn spelar fotboll och hoppas på att hon kan fortsätta med det i Sverige. Hon gillar även matlagning, bio/film/foto och självklart att se på sport. 

 
MOTIVATION: Hon vill komma till Sverige för att lära sig mer om vår kultur och få en inblick i det svenska livet.  
 
ÖVRIGT: Linn är vegetarian och hon hoppas på att hon kan fortsätta att spela fotboll under sitt uppehåll i Sverige. 
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i juni och skall vara i Sverige fram till skolavslutningen i augusti 2025.

Judith, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Judith Tyskland
BAKGRUND: Judith bor tillsammans med sina föräldrar, sin storebror och sin katt i närheten av Hamburg. 
 
TYP: Som person så är hon fridfull, vänlig, nyfiken, öppensinnad och kommunikativ. Hon är även den typen som kan behöva lite egentid för att slappna av och läsa. 
 
INTRESSEN: Judith spelar fiol och kommer att fortsätta med det i Sverige och hon hoppas på att hon hittar några att spela tillsammans med. Hon gillar även att läsa, sjunga, dansa och vandra. Hon är sportintresserad även fast hon inte utövar det väldigt ofta. 
 
MOTIVATION: Judith har varit i Sverige vid flera tillfällen genom sin barndom och hon gillade det så mycket att hon började lära sig svenska på egen hand. Hon vill nu komma hit för att lära sig mer om vårt land och kanske få sig en svensk familj. 
 
ÖVRIGT: Hon är väldigt duktig i skolan och har således bra betyg. Hennes favoritämnen är historia, engelska och musik 
 
ANKOMST: Judith kommer till skolstart i augusti och skall vara här höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader).

Sophia, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Sophia Tyskland
BAKGRUND: Sophia bor tillsammans med sin mamma, sina två systrar och sin hund i närheten av Hannover. Hennes föräldrar är skilda och hennes pappa bor rätt i närheten. 
 
TYP: Sophias vänner beskriver henne som  kreativ, nyfiken, spontan, skojig, ansvarsfull och öppensinnad.
 
INTRESSEN: Hon gillar dans, både balett och hip hop, foto/video, drama/teater, gaming samt att laga mat.  
 
MOTIVATION: Hon vill komma till Sverige för att lära sig mer om vår kultur och vårt sätt att leva. Hon vill så klart även lära sig svenska.
 
ÖVRIGT: Hon är ganska duktig i skolan och hennes favoritämnen är engelska, biologi och kemi. 
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram tills skolavslutningen i juni 2025. 

Leni, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Jeni Tyskland
BAKGRUND: Leni bor tillsammans med sina föräldrar och sina 2 yngre syskon på 13 och 5 år i norra Tyskland. 
 
TYP: Som person så är hon empatisk, öppensinnad, humoristisk, lojal och hjälpsam. Hon menar själv att hon är pratsam men samtidigt även en god lyssnare. 
 
INTRESSEN: På fritiden så spelar hon tennis och umgås med sina vänner. Hon spelar lite piano, bakar/lagar mat och ser även en film i ny och ne. 
 
MOTIVATION: Hon vill komma till Sverige för att ta del av vår kultur, vår livsstil och våra traditioner. Hon vill även testa på det svenska skolsystemet samt att lära sig svenska.
 
ÖVRIGT: Leni är riktigt duktig i skolan med otroligt bra betyg och hennes favoritämnen är: Engelska, biologi, idrott och konst.
 
ANKOMST: Leni kommer i augusti och ska vara här hela höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader).

Laura, 17 år, Tyskland

Germany Tyskland
Laura Tyskland
BAKGRUND: Laura bor tillsammans med sina föräldrar, sina 2 yngre syskon på 14 och 7, sina morföräldrar och sin katt i nordvästra Tyskland. 
 
TYP: Hon är lugn av naturen, utan att vara blyg och kan till tider vara envis när det gäller att komma i mål. Hon är öppensinnad och nyfiken och tar gärna en ledarroll om det krävs. 
 
INTRESSEN: På fritiden spelar hon volleyboll, läser, skriver historier och dikter. Hon gillar även att stå på scen, gå på museum och sjunga.
 
MOTIVATION: Laura vill komma till Sverige för att ta del av vår kultur, skola, och traditioner. Hon vill även sätta sig in i hur samhället fungerar och så klart lära sig svenska. 
 
ÖVRIGT: Hennes favoritämnen i skolan är samhäll, historia, biologi och språk, och hon läser nu engelska, spanska och ryska i skolan. 
 
ANKOMST: Laura kommer till skolstart i augusti och skall vara i sverige helt fram tills skolsavslutningen i juni 2025.

Anna, 17 år, Italien

Italien
Anna Italien
BAKGRUND: Anna bor på Adriakusten i närheten av San Marina tillsammans med sin mamma och hennes sambo samt sin storasyster. 
 
TYP: Anna beskrivs som en envis, anpassningsbar, lösningsorienterad och pålitlig ung tjej som har ordning i sysakerna. Hon kan till tider verka lite blyg och tillbakadragen men å andra sidan så är hon full av ironi och skojigheter. 
 
INTRESSEN: Anna gillar vinter och snö och åker gärna skidor. Hon är även en ivrig hästtjej som rider flera gånger i veckan. Böcker, film och musik är även det stora intressen.
 
MOTIVATION: Anna har alltid varit förtjust i det Nordiska länderna och hon har alltid drömt om att komma hit, dessutom så är hon över medels förtjust i vintern 
 
ÖVRIGT: Annas favoritämnen i skolan är konst, engelska och filosofi 
 
ANKOMST: Anna kommer till skolstart i augusti, och skall vara i Sverige hela höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader) 

Francesco, 16 år, Italien

Italien
Francesco Italien
BAKGRUND: Francesco bor i Lombardia regionen i norra Italien tillsammans med sina föräldrar och sin lillasyster. 
 
TYP: Som person kan han verka lite blyg och reserverad i starten, men han brukar mjuka upp sig när han blir varm i kläderna. Han blir beskriven som ansvarsfull, mogen, nyfiken, hjälpsam samt pratglad när det gäller de samtalsämnen som står han närmast hjärtat. 
 
INTRESSEN: Francesco spelar både piano och gitarr och gillar att lyssna på musik. Han gillar även brädspel, kort, rollspel, gaming, matlagning och bågskytte. Han är över medel intresserad av astronomi och har deltagit i Astronomiolympiaden där han har kommit till den nationella finalen tre år på rad.
 
MOTIVATION: Han har alltid varit fascinerad av Sverige både akademiskt och för vår historia. Han ser verkligen fram emot att få studera i Sverige och testa det svenska skolsystemet. 
 
ÖVRIGT: Han är väldigt duktig i skolan och favoritämnen är matematik, fysik och historia. 
 
ANKOMST: Francesco kommer till skolstart i augusti och skall vara här fram till nyår (5 månader).    

Silvia, 16 år, Italien

Italien
Silvia Italien
BAKGRUND: Silva bor tillsammans med sin föräldrar och syster i nordöstra Italien ett stenkast från gränsen till Slovenien. 
 
TYP: Silvia beskrivs som en glad, positiv, anpassningsbar, rättvis, målmedveten, modig, ärlig, vänlig och öppen tjej som alltid försöker att pusha sig själv ut från komfortzonen. 
 
INTRESSEN: Silvia har ridit sedan hon var 8 år gammal, hon dansar ballet, läser och spelar tvärflöjt. Hon gillar livet på landet och hon är med i en teatergrupp två gånger i veckan.   
 
MOTIVATION: Silvia har varit i Sverige på semester ett par gånger och hon har verkligen “fallit” för den svenska livsstilen och vill lära sig mer om den och vår kultur. 
 
ÖVRIGT: Favoritämnen i skolan är matematik, filosofi, och biologi  
 
ANKOMST: Silvia kommer till Sverige i Augusti och skall studera höstterminen här, och reser således hem runt nyår (5 månader).

Giulia, 16 år, Italien

Italien
Giulia Italien
BAKGRUND: Giulia bor tillsammans med sin mamma och lillasyster i norra Italien, inte långt ifrån Monza. 
 
TYP: Giulia beskrivs målmedveten, bestämd och vänlig. Hon går mer mot det introverta hållet och hon värdesätter starka relationer. Giulia har hellre få goda vänner än många ytliga. 
 
INTRESSEN: Giulia spelar gitarr, lyssnar på musik,  åker snowboard, läser och ser på film och lagar mat och hennes specialitet i köket är Tiramisu  
 
MOTIVATION:  Hon vill komma till Sverige för att lära sig mer om vår kultur och våra traditioner. Hon hoppas även på att det ska utveckla henne som människa. 
 
ÖVRIGT: Favoritämnen i skolan är biologi och kemi. 
 
ANKOMST: Giulia kommer i augusti och skall vara här hela läsåret och reser hem till skolavslutningen i juni 2025.

Alice, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Alice Tyskland
BAKGRUND: Alice bor i Bayern tillsammans med sina föräldrar, sina höns och sin katt.  Hon har även en äldre syster som för tiden studerar medicin och bor i Schweiz.
 
TYP: Alice går för att vara humoristisk, noggrann, kreativ, organiserad och omtänksam. 
 
INTRESSEN: Hon gillar att vara kreativ genom att sy. Läsning, dans, teckning och badminton står även det högt på hennes lista.
 
MOTIVATION: Alice har varit i Sverige på semester i Sverige och då fattade hon verkligen tycke för vårt land. Hon har även bott i Uppsala som i 7 månader då hon var liten. Hon vill nu komma hit för att uppleva vårt land på riktigt och för att utforska vårt skolsystem. 
 
ÖVRIGT: Alice är vegetarian, och hon är mycket duktig i skolan med nästan enbart A i alla ämnen. Favoritämnet i skolan är biologi. 
 
ANKOMST: Alice kommer i Augusti och skall vara i Sverige hela läsåret och reser då hem efter skolavslutningen i juni 2025
 

Agata, 16 år, Italien

Italien
Agata Italien
BAKGRUND: Agata bor tillsammans med sina föräldrar, lillebror och 2 hundar i norra Italien. 
 
TYP: Som person beskrivs Agata social, osjälvisk, generös, öppenhjärtig, självständig och mogen för sin ålder. Hon kan också vara lite blyg i nya situationer. 
 
INTRESSEN: På fritiden spelar hon handboll 4 gånger i veckan. Hon är ett stort fan av fjäll, vare sig det är sommar eller vinter, och hon åker till stugan i Alperna så ofta hon kan för att åka slalom eller att vandra. När hon inte är upptagen av sport så gillar hon att umgås med sina vänner. 
 
MOTIVATION: Hon vill komma till Sverige för att hon är så förtjust i vår fina natur. Agata gillar verkligen snö och kallt väder och hon kan inte vänta på att få börja studera och utforska det svenska skolsystemet. 
 
ÖVRIGT: Favoritämnen i Skolan är Engelska, sociologi och litteratur 
 
ANKOMST: Agata kommer i augusti och skall läsa höstterminen i Sverige och reser således hem till nyår (5 månader). 
 

Anton, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Anton Tyskland
BAKGRUND: Anton bor tillsammans med sina föräldrar i området runt Hannover i Tyskland. Han har två äldre syskon som har flyttat ut. 
 
TYP: Anton beskrivs som vänlig, respektfull, social, humoristisk och ambitiös. 
 
INTRESSEN: Anton är en riktig sportfåne och han spelar handboll, åker snowboard, håller på med martial arts samt tränar på gym. När han har lite tid över så gillar han även att spela playstation. 
 
MOTIVATION: Han vill komma till Sverige för att utforska den svenska livsstilen och lära sig språket. 
 
ÖVRIGT: Anton är väldigt barnvänlig och duktig med att hantera barn. 
 
ANKOMST: Han kommer till skolstart i augusti och skall vara här fram till skolavslutningen i juni 2025.
 

Mia-Sophie, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Mia-Sophie Tyskland
BAKGRUND: Mia-Sophie bor i Essen tillsammans med sina föräldrar.  
 
TYP: Hon går för en ställföreträdande målinriktad, motiverad och positiv. Hon är också empatisk och hjälpsam hemma.
 
INTRESSE: Hon gillar att spela akustisk gitarr och bas, sjunga, fota, träna på gymmet. I skolan tycker hon om ämnena biologi, kemi och bild. Hon vill studera till ambulansförare och sedan forska om cancer.
 
MOTIVATION: Hon har valt Sverige för att hon vill lära sig mer om svensk kultur och en normal svensk vardag. Hon hoppas också kunna lära sig svenska under sin tid i Sverige. Hon ser fram emot att få uppleva en svensk vinter och åka skidor.
 
ÖVRIGT: Mia-Sophie är allergisk mot fisk.
 
ANKOMST: Hon kommer att anlända i augusti och skall vara i Sverige fram till slutet av december 2024.

Johanna, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Johanna Tyskland
BAKGRUND: Johanna bor i Dresden tillsammans med sin 11-åriga lillasyster. Hon har också en äldre syster på 18 år som bor i USA och arbetar som au pair. 
 
TYP: Hon går för att vara familjeälskande, lugn och omtänksam. Som person är hon mer introvert, men nyfiken person som gillar att ha långa och bra samtal.
 
INTRESSE: Hon gillar att spela gitarr, och har spelat i 9 år. Hon tycker också om att ta bilder ute i naturen av djur och landskap. Efter skolan tränar hon kickboxning eller är hemma och spelar bordsspel med sin lillasyster. Hon tycker också mycket om att baka med sin mamma. Hon finner frid i att kunna läsa böcker eller kreativa aktiviteter som att göra armband. I skolan tycker hon om ämnena engelska, kemi och samhällskunskap.
 
MOTIVATION: Hon har valt Sverige för att hon vill uppleva svenska högtider, kultur och det svenska språket. Hon skulle vilja lära sig att laga svensk husmanskost. Hon hoppas på att få möjlighet att åka snowboard och/eller längdskidor.
 
ÖVRIGT: Johanna är vegetarian.
 
ANKOMST: Hon kommer att vara i Sverige fram till skolavslutningen i juni 2025.

Emil T, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Emil Theodor Tyskalnd
BAKGRUND: Emil kommer från Nordrhein-Westfalen och bor med sine foreldrar. Han har en äldre bror på 21 år som har flyttat ut.  
 
TYP: Hon är en öppen person som arbetar med att prova nya saker utanför sin komfortzon, som att lära sig olika vinteraktiviteter. Han gillar att pressa sig själv och valde sin arbetsvecka i skolan i norra Finland till två veckor!
 
INTRESSE: Hon gillar att utforska historiska och politiska ämnen med sin familj och att brainstorma idéer. Efter skolan gillar han att spela tv-spel, laga mat eller baka. I skolan gillar han ämnena geografi, historia, engelska och biologi.
 
MOTIVATION: Hon har valt Sverige för att han hoppas kunna bo på landsbygden så att han kan uppleva naturen på landet, och kanske se älgar och andra nordiska djur. Om han får möjlighet att se norrsken är det ett stort plus!
 
ÖVRIGT: Han har studerat svenska språket i två år.
 
ANKOMST: Emil kommer till skolstart i augusti och skall vara här höstterminen och reser således hem till nyår (5 månader).

Eva, 15 år, Tyskland

Germany Tyskland
Eva Tyskland
BAKGRUND: Eva bor i Bremen tillsammans med sina föräldrar och en katt.
 
TYP: Hon är en aktiv, utåtriktad och trevlig tjej.
 
INTRESSE: Hon är en sportintresserad tjej som tycker om att titta på sport och idrotta. Hon har spelat innebandy de senaste 4 åren och skulle gärna spela det i Sverige också. Hon tycker om aktiviteter i snö, och hon lägger gärna ut på en vandringstur. I skolan gillar hon ämnena engelska, gymnastik och historia.
 
MOTIVATION: Hon har varit i Sverige många gånger när hennes morföräldrar hade en stuga i Värmland. Nu vill hon lära sig svenska och uppleva livet som svensk.
 
ÖVRIGT: Hon skulle väldigt gärna vilja ha syskon hos sin värdfamilj.
 
ANKOMST: Hon kommer till skolstart i augusti 2024 och skall vara i Sverige fram tills skolavslutningen i juni 2025.,

Elena 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Elena Tyskland
BAKGRUND: Elena bor i Niedersachsen tillsammans med sina föräldrar. Hon har två syskon som är äldre och har flyttat ut. 
 
TYP: Hon väljer en familjeälskande tjej som gillar att göra aktiviteter med sin familj. 
 
INTRESSE: Hon gillar att träna, åka skidor och vandra i naturen. På kvällarna tycker hon om att spela bordsspel, spela biljard, gå på bio, baka och umgås med vänner.  I skolan gillar hon ämnena bild, tyska och politik. Hon vill studera medicin.
 
MOTIVATION: Hon har valt Sverige för att lära sig svensk kultur, lära känna en ny familj och bo i ett nytt land. 
 
ÖVRIGT: Hon är vegetarian och lagar sina egna middagar. 
 
ANKOMST: Hon kommer att vara ann anlända i augusti och skall vara i Sverige fram till slutet av december 2023

Carola, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Carola Tyskland
BAKGRUND: Carola bor i Hessen tillsammans med sin mamma och bröder på 8, 11 och 18 år. 
 
TYP: Hon är en målinriktad, kreativ och ambitiös person. 
 
INTRESSE: På fritiden tycker hon om att spela piano, gitarr och sjunga. Hon tycker om kreativt handarbete när hon kopplar av hemma. Hon tycker också om att laga mat och visar gärna sin värdfamilj tyska rätter. I skolan gillar hon musik, matte och engelska.
 
MOTIVATION: Hon har valt Sverige för att hon vill lära sig mer om svensk kultur och för att få svenska vänner.
 
ÖVRIGT: Hon är allergisk mot katt.
 
ANKOMST: Hon börjar skolan i augusti 2024 och kommer att vara i Sverige fram till skolavslutningen i juni 2025. 

Jillian, 16 år, Tyskland

Germany Tyskland
Jillian Tyskland

BAKGRUNN: Jillian er halvt amerikansk/tysk, og bor sammen med sine foreldre,  storebror på 18, og to hunder, i en by i Nordrheim – Westfalen. Hun har også en storesøster på 20 år som har flyttet ut.

TYPE: Hun beskrives som en veldig åpen og glad person, som liker veldig godt å stelle med dyr. Hun brukte forrige påske på en veterinær klinikk i Bergen hvor hun lærte mye om sauehold.

INTRESSER: Hun ønsker veldig gjerne å fortsette med hesteridning, og å stå alpint mens hun er i Norge. Etter skolen går hun tur med hundene, eller deltar i en ungdomsorganisasjon. Hun pleier også ofte å besøke søsteren og sin baby niese. Hun liker å lese bøker, male/tegne eller bake. Favorittfagene på skolen er geografi og kunst. Hun ønsker å bli veterinær når hun blir stor.

MOTIVASJON: Hun ønsker å bli kjent med nye mennesker, og å få oppleve en norsk vinter med masse snø, og kanskje se nordlys.

ANNET: Hun skal gå VG1 studiespesialiserende, der hvor vertsfamilien bor.

ANKOMST: Programmet starter midten på august 2024, til skoleslutt juni  2025.

Träffa studenterna

Hittade du inte student profilen du letade efter? Misströsta inte! Vi får kontinuerligt ansökningar från studenter som vill göra utbyte till Sverige. Anmäl ditt intressse, så kontaktar vi dig.

Kan ni inte hitta den profil ni söker? Oroa er inte! Vi har fler elever än de ni ser här på sidan och vi tar också emot ansökningar från nya elever löpande. Kontakta oss och lär er mer om eleverna.

FLER ELEVER PÅ VÄG

På GO! Study Scandinavia tror vi att matchningen mellan elev och familj är mycket viktig. Ni vet bäst vem som passar in i er familj och därför är det också värdfamiljen som väljer eleven.

Kan ni inte hitta den profil ni söker? Oroa er inte! Vi har fler elever än de ni ser här på sidan och vi tar också emot ansökningar från nya elever löpande.

Låt oss prata om era önskemål och så kontaktar vi er med en profil som passar just er.

Om ni hittar en elev som ni vill höra mer om, kontakta oss så kan vi skicka hela elevens ansökan till er.

HAR DU OCH DIN FAMILJ VILL ATT VARA VÄRDFAMILJ FÖR EN KORTERAD PERIOD?

Vi söker värdfamiljer som kan ta emot elever under upp till tre månader medan vi söker en fast värdfamilj i samma område. Intresserade? Tveka inte att kontakta oss!

KONTAKTA OSS