Vores elever
STUDENTER
STUDENTER

STUDENTER PÅ VÄG TILL SVERIGE​

Träffa studenterna

Hittade du inte student profilen du letade efter? Misströsta inte! Vi får kontinuerligt ansökningar från studenter som vill göra utbyte till Sverige. Anmäl ditt intressse, så kontaktar vi dig.

Killian, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany
BAKGRUND: Killian bor i storstad i nord Tyskland tillsammans med sina föräldrar och lillasyster på 8 år. 
 
TYP: Killian är av den sportiga typen och han spelar innebandy (målvakt) på hög nivå i Tyskland. Hans lag kom på 4 plats i det Tyska mästerskapet och han har vid ett par tillfällen varit uttagen i det tyska ungdomslandslaget. Han har ett stort önskemål om att få spela innebandy i Sverige, och fortsätta att utvecklas som spelare. 
 
INTRESSEN: Förutom innebandy så spelar han saxofon i ett band på skolan. Skidåkning, windsurfing och klättring står även det högt på hans intresselista. 
 
MOTIVATION: Killian har varit på Innebandyläger i Göteborg och blev där så fascinerad av människorna och kulturen att han bestämde sig för att prova på ett läsår i Sverige. Han är förövrigt väldigt motiverad av att komma till Sverige och har redan börjat lära sig Svenska. 
 
ÖVRIGT: Hans favoritämnen i skolan är Engelska och matematik 
 
PROGRAMSTARTMitten på augusti tills skolavslutningen i juni 2024

Lia, 16 år, Italien

high school udveksling

BAKGRUND: Lia kommer från en liten stad i norra Italien. Där bor hon tillsammans med sina föräldrar och sina två systrar på 14 och 19 år.

TYP:  Hon beskriver sig själv som aktiv, nyfiken och motiverad men också som lite blyg og introvert.
 
INTRESSEN: Lia spelar piano och hoppas att kunna fortsätta spela i Sverige. Hon gillar att gå på gym och att jogga ute. På sin fritid så läser hon gärna böcker, spelar brädspel samt att klinka på sin ukulele.  
 
MOTIVATION: Lia önskar läsa höstterminen i Sverige för att lära sig svenska, lära känna den svenska kulturen samt att få nya vänner för livet. Hennes dröm är att om ett par år få studera på universitetet i Stockholm. 
 
ÖVRIGT: Hennes favoritämnen på skolan er italiensk litteratur, latin och engelska. 
 
PROGRAMSTART: Mitten på augusti tills terminslut i december

AbbEy-Emma, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUND: Abbey-Emma kommer från en liten stad mellersta Tyskland där bor hon tillsammans med sina föräldrar. 

TYP:  Hon beskriver sig själv som en positiv, glad och hjälpsam person.
 
INTRESSEN: Abbey-Emma önskar att få prova på olika utomhus aktiviteter som att åka skidor, fiska samt att få vara med på älgjakt. Utöver det så gillar hon att spela piano, lyssna på klassisk musik, gå på museum och gallerier, handarbete samt camping.
 
MOTIVATION: Hon ser fram emot att få uppleva en ny vardag i et nytt land med andre traditioner, och att få lära sig ett nytt språk. Hon älskar julen och ser fram emot att få fira en svensk jul tillsammans med sin värdfamilj. 
 
ÖVRIGT:  Hans favoritämnen i skolan är engelska och historia.
 
PROGRAMSTART: Mitten på augusti tills skolavslutningen i Juni 2024

Antonia, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUND: Antonia kommer från Bayern i Tyskland. Där bor hon tillsammans med sina föräldrar, sin syster på 13 år, sin farfar och sin lilla kanin.

TYP:  Hon är familje älskande, omtänksam och pålitlig.
 
INTRESSEN: Antonia gillar att läsa böcker och plöjer nog igenom åtminstone 40 st om året. Hon gillar även att cykla, gå på bio med vänner eller prova på nya recept i köket. Hon har dansat modern jazz sedan hon var 5 år och hon spelar klarinett i ett storband.   
Antonia skulle gärna kunna tänka sig att bo i en familj med små barn. 
 
MOTIVATION: Hon vill lära sig en ny kultur, det svenska språket och lära känna ett nytt land.
 
ÖVRIGT: Hennes favoritämnen på skolan er franska, engelska och historia.
 
PROGRAMSTART: Mitten på augusti tills skolavslutningen i juni 2024

Mathilda, 16 år, Tyskland

Flag_of_Germany

BAKGRUND: Mathilda kommer från sydvästra Tyskland. Där bor hon tillsammans med sina föräldrar och sin syster på 12 år.

TYP:  Hon har ett öppet sinne, är en intresserad och engagerad person som också är lätt att anpassa sig till nya miljöer.
 
INTRESSEN: Mathilda är en sportig tjej som tycker om att klättra, cykla, simma och utöva kampsport samt att lyssna på musik.
 
MOTIVATION: Hon gillar nya äventyr genom resor och har redan varit utbytes student i Frankrike i 5 månader. Nu vill hon lära känna Sverige genom att leva vardagen här.
 
ÖVRIGT:  Hennes favoritämnen på skolan er franska, matematik och Vetenskap/teknologi
 
PROGRAMSTART: Mitten på augusti tills skolavslutningen i juni 2024

Kan ni inte hitta den profil ni söker? Oroa er inte! Vi har fler elever än de ni ser här på sidan och vi tar också emot ansökningar från nya elever löpande. Kontakta oss och lär er mer om eleverna.

FLER ELEVER PÅ VÄG

På GO! Study Scandinavia tror vi att matchningen mellan elev och familj är mycket viktig. Ni vet bäst vem som passar in i er familj och därför är det också värdfamiljen som väljer eleven.

Kan ni inte hitta den profil ni söker? Oroa er inte! Vi har fler elever än de ni ser här på sidan och vi tar också emot ansökningar från nya elever löpande.

Låt oss prata om era önskemål och så kontaktar vi er med en profil som passar just er.

Om ni hittar en elev som ni vill höra mer om, kontakta oss så kan vi skicka hela elevens ansökan till er.

HAR DU OCH DIN FAMILJ VILL ATT VARA VÄRDFAMILJ FÖR EN KORTERAD PERIOD?

Vi söker värdfamiljer som kan ta emot elever under upp till tre månader medan vi söker en fast värdfamilj i samma område. Intresserade? Tveka inte att kontakta oss!

KONTAKT OSS